PDA

View Full Version : [LATAM] [NA] [fastboot] Motorola Pro+ MB632 firmware update



kent_lkc
01-05-2012, 11:58 AM
I will update this thread with Motorola Pro+ / Pro Plus firmware in fastboot format once available.

http://www.droidevelopers.com/attachment.php?attachmentid=3098&stc=1&d=1335870303

Currently, Motorola Pro+ released in North America, Latin America countries, Europe countries & Middle East countries. I think MB632 isn't released in any Asia country.

Country|Carrier|Android|Full Version|Firmware
Canada|Bell|2.3.5|55.10.280.MB632.BellMobility.en.CA|5.5.1Q-110_ELWLA-TA-28_BellMobility_1FF
Canada|Bell|2.3.5|55.10.3900.MB632.BellMobility.en.CA|5.5.1Q-110_ELWLA-TA-39_P025_A016_BellMobility_1FF
Chile|Entel|2.3.5|55.10.282.MB632.Latam.en.01|5.5.1Q-110_ELWLA-TA-28_ENTCH_1FF
Chile|Movistar|2.3.5|55.10.280.MB632.Movistar.en.01|5.5.1Q-110_ELWLA-TA-28_1FF_CSV2_MOVLA_v2
Chile|Claro|2.3.5|55.10.3600.MB632.AmericaMovil.en.01|5.5.1Q-110_ELWLA-TA-36_A023_P032_BP03B_AmericaMovil_1FF
Colombia|Movil|2.3.5|55.10.3317.MB632.Latam.en.01|5.5.1Q-110_ELWLA-TA-33_R01_LATAM_1FF
Colombia|Movistar|2.3.5|55.10.3506.MB632.Movistar.en.01|5.5.1Q-110_ELWLA-TA-35_Movistar_1FF
Colombia|Comcel|2.3.5|55.10.280.MB632.AmericaMovil.en.01|5.5.1Q-110_ELWLA-TA-28_1FF_COMCOB
Peru|Claro|2.3.5|55.10.290.MB632.AmericaMovil.en.01|5.5.1Q-110_ELWLA-TA-29_1FF-CLALA
Peru|Movistar|2.3.5|55.10.3809.MB632.Movistar.en.01|5.5.1Q-110_ELWLA-TA-38_P020_A018_BP03A_Movistar_1FF
UEA / South Africa|Retail|2.3.6|55.1.1032.MB632.MERetail.en.06|5.5.1Q-110_ELWMEA-TA-32_USAELWAYMEARET_1FF
USA|Brightpoint|2.3.5|55.10.01.MB632.USG.en.US|MB632_5.5.1Q-110-L28_ELWUS-TA-1_1

http://www.droidevelopers.com/downloads.php?do=cat&id=92 >> PAYPAL DONATE (http://www.droidevelopers.com/misc.php?do=donate) << to support droidevelopers.com and my efforts

Note: Please take a second to read >> File Download Guideline (http://www.droidevelopers.com/announcement.php?f=44&a=13) , before having problem download file from this site.
If you've rooted your Pro+ MB632, please attach a copy of build.prop & default.prop cause it will help us getting more fastboot files.

frogfroghand
02-05-2012, 04:05 PM
Hong Kong also released Motorola Pro+, but the model number is ME632 rather than MB632.

kent_lkc
02-05-2012, 04:20 PM
Your pro+ from which country ?

Steelhelmet
03-05-2012, 06:48 PM
Hello all, nice work Kent, thanks. I'm in Colombia and bought my unlocked Pro+ from Comcel, although I use it on Colombia Movil (Tigo). You've published firmwares from both carriers so that's great! But I'd like to know if there's a way to know if the most updated firmware which is the retail from South Africa (2.3.6) is compatible with my phone's radio or if I'm gonna end up bricking my Pro+ by flashing it. This is the info from the carrier I use. Thanks in advance!

"Colombia Movil (Tigo) supports operation in multiple wireless technologies.

GSM: Tigo uses GSM and GPRS in the 1900MHz band nationally through these offers traditional voice phone and push to talk.

EDGE: The technology available in about half of people with Tigo coverage, allows users to surf the Internet at speeds close to 200kbps.

UMTS and HSDPA: These technologies present in about 200 stocks, we can offer Internet access up to 2Mbps to its users through 3G phone (UMTS) and 3.5G (HSDPA) and wireless modem.

HSPA + The Tigo 23/10/2011 4G service commercially launched HSPA + through the band of 1900 MHz in the two cities of the country pricipales (Bogota and Medellin)"

Pzyduck
04-05-2012, 07:01 AM
Argentina brother? and Retail UK? :(

Aura71
04-05-2012, 09:06 AM
First of all I want to thank you.
Excuse me, can someone tell me where I can find a manual for install this firmware? I have experience with Odin and GS2. But with Motorola I have never tried.

Thank you.

Aura

ggb01010
04-05-2012, 09:15 AM
Great job! Finally, the first ROM is uploaded.
I suppose you need RSD lite for ROM writing.

Thank you.

Aura71
04-05-2012, 01:23 PM
Great job! Finally, the first ROM is uploaded.
I suppose you need RSD lite for ROM writing.

Thank you.


Thanks .
I installed RSD Lite.

I downloaded the last firmware on the list, it's compatible with the European (Italy, German generic) models?

I have to put some option?

or just upload the image and flash it?

sorry for my english

Aura

jeremymolina
05-05-2012, 12:27 AM
How can i get in Bootloader mode?

tonycrouz
05-05-2012, 10:48 AM
How can i get in Bootloader mode?


1. Switch phone off
2. Hold the keypad's R key together with the M key and press the power button all simultaneously so: R+M+Pwr until the Motorola's logo (white Motorola M inside red circle) appears - at witch moment you let go of all thre keys
3. wait until the Android "hazard" triangle + the Android "robot" appear, and then:
4. press the "volume up" and "volume down" keys at the same time


BR,
tonycrouz

jeremymolina
05-05-2012, 05:35 PM
1. Switch phone off
2. Hold the keypad's R key together with the M key and press the power button all simultaneously so: R+M+Pwr until the Motorola's logo (white Motorola M inside red circle) appears - at witch moment you let go of all thre keys
3. wait until the Android "hazard" triangle + the Android "robot" appear, and then:
4. press the "volume up" and "volume down" keys at the same time


BR,
tonycrouz
I try but it is the recovery no the bootloader...

I only have 4 options
- reboot system now.
- apply update from sdcard.
i try apply update but it show me an error "E:failed to mount /sdcard (Devicerresource busy)"

- wipe data/factory reset.
- wipe cache partition.

Steelhelmet
05-05-2012, 07:53 PM
Hi, Jeremy. Try this: Remove battery and put it back in. Then press Power button and volume down at the same time. That should take you to Fastboot mode.

jeremymolina
05-05-2012, 09:26 PM
Hi, Jeremy. Try this: Remove battery and put it back in. Then press Power button and volume down at the same time. That should take you to Fastboot mode.

I try it, but it isn't work :mad2:

yeah_mike
08-05-2012, 07:50 PM
Is there a difference between the files you posted on the 3rd and the 6th?

kent_lkc
09-05-2012, 12:28 AM
The 3rd one for Chile Entel and the 6th one for Colombia Movil.

3. 55.10.282.MB632.Latam.en.01

6. 55.10.3317.MB632.Latam.en.01

I think the different is branding / operator preloaded apps.

Steelhelmet
11-05-2012, 05:26 PM
Is there a difference between the files you posted on the 3rd and the 6th?

Mike, I think you meant the dates May the 3rd and the 6th, right? Well, the files from the 3rd are for Latin America and Canada (LATAM), except for the last one which is from South Africa, and the ones on the 6th are EMEA (Europe, Middle East, Africa).

Theres a difference in the radio (antenna) software between LATAM and EMEA. I flashed the South African posted on the 3rd and my phone only worked in 2G. Then I flashed the latest from Bell Mobility and it worked great. So I guess unless we are SuperCID on our phones, we cant flash a EMEA software to a phone purchased in Latin America and Canada, and viceversa.

Take care!

yeah_mike
12-05-2012, 03:03 AM
Mike, I think you meant the dates May the 3rd and the 6th, right? Well, the files from the 3rd are for Latin America and Canada (LATAM), except for the last one which is from South Africa, and the ones on the 6th are EMEA (Europe, Middle East, Africa).

Theres a difference in the radio (antenna) software between LATAM and EMEA. I flashed the South African posted on the 3rd and my phone only worked in 2G. Then I flashed the latest from Bell Mobility and it worked great. So I guess unless we are SuperCID on our phones, we cant flash a EMEA software to a phone purchased in Latin America and Canada, and viceversa.

Take care!

Yes, that's what I meant, thanks! Glad to hear you were able to flash the latest from Bell. It did fix your battery drain issue?

Steelhelmet
12-05-2012, 03:25 AM
Yes, that's what I meant, thanks! Glad to hear you were able to flash the latest from Bell. It did fix your battery drain issue?

Yup! It lasts the entire day now, no charging at noon. By the way, about the radio only able to work on UMTS with EMEA firmware, I've read there's a build.prop workaround that enables both GSM and WCDMA networks...but I'd have to install the firmware and root to modify the build.prop file and test.

Take care!

larouss
13-05-2012, 07:00 PM
thanks, im going to try reflashing with this rom,
because i installed 2.3.6 from ota, and now bluetooth & radio fm doesn't work
someone have this probleme to?
possible to downgrade to 2.3.4? because bluetooth & radio fm work great before the update

thanks to all who can help

benmx
18-05-2012, 01:12 PM
I have a brand new retail GB version of the Pro+ but I can't seem to turn on the radio.

I have tried the #*#*4636*#*# menu to turn on the radio, tried all the different PRLs and I still can't turn on the radio. Hell I can't even make an emergency call!

Its like the baseband is disconnected. Any ideas?

Thanks

rumi
18-05-2012, 05:00 PM
hi friends, I tried to do this yesterday with rsd lite 5.6 and movistar chile file
put in fastboot and process fail only go to 13/22 and phone show err 0x006E,
now its hang in fastboot mode , how can solve this, i hope you can advice.
B,r

Rayking32
18-05-2012, 06:38 PM
Hi I'm a newbie to all this. I understand how you startup the phone in bootloader mode(hold r,m,power), but do I add the mod to a micro SD card, insert in phone and select this option? Sorry just being cautious. I am in UK and phone is unlocked (I think)

jin_341
19-05-2012, 06:13 AM
hi friends, I tried to do this yesterday with rsd lite 5.6 and movistar chile file
put in fastboot and process fail only go to 13/22 and phone show err 0x006E,
now its hang in fastboot mode , how can solve this, i hope you can advice.
B,r

me too.
but, depending on rom.

possible : 5.5.1Q-110_ELW-TA-36-65-signed.Retail-en-GB
impossible : 5.5.1Q-110_ELWLA-TA-28_BellMobility

sokar311
26-05-2012, 01:30 AM
Hi, does anyone know if i can flash the EURO 2.3.6 ROM on an MB632(MOTOROLA OEM VERSION UNLOCKED) with usa bands, i'm in venezuela and on DIGITEL which uses the 900mhz band for 3G, and i can't use 3g because the phone or radio does not support it, i would like to know if anyone knows if the phone is harware capable of using the 900mhz band. Thanks.

Dr.Death
27-05-2012, 12:34 AM
Is it possible to install CyanogenMod?

kent_lkc
16-06-2012, 03:09 AM
Added
USA Brightpoint
Anroid: 2.3.5
version: 55.10.01.MB632.USG.en.US

aniancito
21-08-2012, 09:25 PM
Hi Guys,

I have already bought my Motorola Pro + from Amazon US and this phone arrived without the motoblur pre- installed . Ive contacted to Moto Helpdesk and they explained that my pro+ is one of them without the motoblur.

I think if installing a ROM VERSION UNLOCKED, this could have the motoblur app but I have realized that all ROM in this section are not unlocked, because each ROM mentions a name operator.

Is there any chance to get the ROM unlocked?

I will waiting for your responses.

Cheers

Jimmy

sritharanc
08-12-2012, 04:46 AM
thank u..................

Masseus
18-02-2013, 05:52 AM
hello, any firmware 2.3.6 for argentina ?

kent_lkc
20-02-2013, 04:45 PM
hello, any firmware 2.3.6 for argentina ?

Yes, I've Argentina Movistar firmware, 5.5.1.A-110_ELWLA-TA-28.

Masseus
21-02-2013, 01:01 PM
Yes, I've Argentina Movistar firmware, 5.5.1.A-110_ELWLA-TA-28.
Hi, i have the version, 5.5.1Q-110_ELWLA-TA-28, yours is more actual?

oscuroproplus
02-04-2013, 10:27 PM
Argentina brother? and Retail UK? :(


http://www.taringa.net/posts/hazlo-tu-mismo/16565836/Motorola-Pro-Plus-Actualizacion-a-2-3-6-retail-es-latam-movi.html